6 netikėtos vietos menui jūsų namuose

Menas įtraukia, jaudina sielą ir kelia diskusijas, bet paprastai tai būna paskutinė detalė, kurią parenkame kambariui. Nors paveikslas paprastai paliekamas pabaigai, jis neretai suriša visą interjerą į bendrą, harmoningą visumą, o pakabintas netikėtoje vietoje įneša ir intrigą. Vaikų fantazijos vaisiai prieškambaryje ar įtraukiantis peizažas virtuvėje gali tapti viso interjero vinimi.

Prieš rinkdami vietą naujam paveikslui, pagalvokite apie šias netikėtas namų vieteles, kuriose meno kūrinys sužibės:

(nuotrauka Megan Buchanan, Houzz)

1. Veranda

Lauko erdvės atrodo paskutinė vieta menui, bet jeigu jis apsaugotas nuo tiesioginės saulės ir lietaus poveikio, kodėl gi ne? Ryškus tukanas labai gražiai pagyvina aukščiau matomą verandą. Žinoma, greičiausiai nenešite laukan brangiausio meno kūrinio, bet kai kurie paveikslai bent jau vasarą gali pakaboti lauke.

Patarimas. Jeigu kabinate paveikslą patalpoje, kur lubų aukštis – 2,4 metro, paveikslo vidurys turėtų būti per 1,5 metro nuo grindų.

(nuotrauka Modern Craft Construction, Houzz)

2. Vonia

Vonioje turėtų karaliauti ramybė ir prabanga. Gražus meno kūrinys tik padės dar labiau atsipalaiduoti. Be to, gulint vonioje ir gurkšnojant vyną bus kur paganyti akis.

Patarimas. Jei kabinate paveikslą drėgnoje patalpoje, nuo garų ir vandens apsaugokite jį stiklu.

(nuotrauka Mark Collett Design and Build, Houzz)

3. Virtuvė

Idealu, jei virš jūsų virtuvės plautuvės – langas, bet jeigu tokios prabangos neturite, siūlome mėgstamos vietovės nuotrauką atspausdinti ant stiklinių spintelių durelių. Tą patį galima padaryti ir su sienele tarp spintelių už plautuvės.

(nuotrauka David Dietrich, Houzz)

4. Prieškambaris

Čia mažųjų šeimos narių piešiniai gali padėti ne tik personalizuoti erdvę, bet ir palaikyti tvarką – kiekvienas kabinasi savo daiktus ant kabliuko po savo piešiniu.

(nuotrauka kellyt, Houzz)

5. Spinta/ drabužinė

Kambariai, kuriuose rengiamės ir save apžiūrime turėtų būti prabangūs, tad palikdami juos be meno darote nusikaltimą. Įrėminti prabangių prekinių ženklų maišeliai primena, kad retkarčiais nieko blogo paišlaidauti ir save palepinti. Vietoje maišelių taip pat tinka šalikėliai, skarelės, senų mados žurnalų viršeliai.

Patarimas. Jeigu grupuojate kelis paveikslėlius ar įrėmintus objektus, pirmiausiai apsibrėžkite jų kontūrus ant popieriaus, išsikirpkite gautus keturkampius ir lipnia juostele pritvirtinkite prie sienos norimose vietose. Galite šitaip žaisti tol, kol atrasite norimą kompoziciją, o siena nenukentės.

(nuotrauka Ed Ritger Photography, Houzz)

6. Mažos erdvės

Kai trūksta vietos, reikia įjungti fantaziją ir išnaudoti kiekvieną įmanomą kampelį, bet tai, kad erdvė maža, nereiškia, kad nenusipelno paveikslo. Jūsų darbo kampas su meno kūriniu taps jaukiausia vietele namuose, iš kurios nesinorės keltis.

Patarimas. Jeigu kabinate paveikslą virš baldo, paveikslo plotis turėtų būti maždaug 50–90 % baldo pločio. Idealu būtų 75 %. Mažesnis nei 50 % – per mažas, o didesnis nei 90 % atrodys neproporcingai.