Mūsų patarimai, kaip apšviesti meno kūrinius

Kadangi dažnai mūsų klausiate, kaip reikėtų (ar reikėtų) apšviesti namus puošiančius meno kūrinius, pagaliau apie viską parašysime vienoje vietoje. Turime jums penkis patarimus, kuriais vadovaudamiesi niekada nesuklysite!

 

1. Įvertinkite šviesos balansą visame kambaryje.

Paveikslas turėtų būti apšviestas pakankamai ryškiai, kad matytųsi jo tikrosios spalvos ir tekstūra, tačiau jis neturėtų tapti ryškiausiu interjero objektu. Geras apšvietimas turėtų išryškinti netūralų meno kūrinio grožį, bet neturėtų atrodyti dirbtinai. Žinoma, tamsesniems darbams šviesos reikės daugiau nei šviesiems, bet nepamirškite, kad kai kuriems paveikslams visai nereikia apšvietimo. Apšvietimą įrenkite tik tuo atveju, kai jis išryškina darbą Jūsų interjere.

 

Šviesioje, šiuolaikiškoje svetainėje, vietinis apšvietimas išryškina didelę abstrakciją ir originalias skulptūras.

 

Tamsesniems darbams reiks daugiau šviesos. Ypač, jei jie pakabinti aukštai. Tokiam darbui, pakabintam virš židinio, labai tiks specialus paveikslo šviestuvas. Paveikslas taps pagrindiniu akcentu.

2.  Įvertinkite savo galimybes.

Jei planuojate darbus keisti arba judinti, apšvietimo bėgeliai puikus pasirinkimas  dėl to jie naudojami muziejuose!

 

Jei turite aukštesnes lubas ir dideles sienas, bėgeliai – pats geriausias apšvietimo pasirinkimas. Kadangi nuo bėgelio kabantys šviestuvai yra aukščiau ir toliau, šviesa sklinda tolygiau ir plačiau.

 

Ploni, prie sienų tivrtinami bėgeliai atrodo subtiliau. Šalia ryškių paveikslų jie beveik nepastebimi.

 3. Turėkite galvoje rėmą ir paveikslo faktūrą.

Įrengus tinkamą apšvietimą, atspindžių galima išvengti. Jei norite apšviesti p ostiklu įrėmintas reprodukcijas ar akvareles, pasistenkite, kad šviesa kristų kuo platesniu kampu. Be to, turėkite galvoje, kad šviesa ant akrilinų ar aliejinių darbų sukurs ir šešėlius.

 

Tinkamai apšviesta ši tekstūriška abstrakcija tiesiog atgyja. Šviesa pakankamai ryški, kad pabrėžtų paveikslo faktūrą, bet ne tokia ryški, kad mestų šešėlius.

 4.  Apšvieskite visą darbą.

Juk nenorite, kad paveikslai būtų apšviesti viršuje, bet tamsūs apačioje. Jei neturite pakankamai vietos viršuje, galbūt juos reikėtų apšviesti ir iš apačios.

 

Šių paveikslų viršutinės dalys per ryškios. Nepamirškite, kad interjere akį trauks tai, kas ryškiausia.

 

Tolygus, ne per ryškus apšvietimas subtiliai išryškina paveikslą.

 5. Venkite kaitrinių lempų.

Jokiu būdu nesirinkite didelio galingumo kaitrinių lempų, nes jų spinduliuojama šiluma iškeps jūsų paveikslą tikrąją to žodžio prasme. Naudojant jas kasdien, lakas suskilinės, o spalvos išbluks.

 

 Nuotraukos iš FineArtLight, Pinterest, Christie's, Architectural Digest, DLB Custom Home Design, Home Adore.

Užsiprenumeruokite mūsų naujienlaiškį!

 
Mes gerbiame Jūsų privatumą ir NIEKADA nesidaliname Jūsų adresu su kitais. Jūs bet kada galėsite atsisakyti naujienlaiškio ateityje.