Kodėl ieškant vietos meno kūriniui verta pagalvoti apie virtuvę?

Kitą kartą ieškodami vietos, kur pakabinti paveikslą, jokiu būtu nepamirškite virtuvės. Statistika rodo, kad vidutiniškai žmonės kasdien praleidžia 6,5 valandos gamindami – daugybė laiko gėrėtis įkvepiančia fotografija ar originaliu aliejiniu paveikslu, kol verdate ar mėgaujatės taure vyno. Štai kelios idėjos, kaip eksponuoti meno kūrinius virtuvėje:

 

1. Ryški, moderni abstrakcija baltai virtuvei įkvepia gyvybės.

Energija trykštanti abstrakcija į sterilią virtuvę įneša spalvų ir kartu išryškina medžio tekstūrą.

 

2. Siena už darbastalio - modernaus meno galerija

Kartu atkreipkite dėmesį į nuostabius vaizdus už lango.

 

3. Panašūs, suderinti paveikslai, reprodukcijos ar fotografijos abipus virtuvės lango atrodys harmoningai ir jaukiai.

Jei norite suteikti virtuvei gyvybės, bet kartu siekiate išsaugoti ramybės pojūtį, simetriškus paveikslus ar fotografijas įrėminkite į vienodus rėmus.

 

4. Taip pat galite pamėginti įrėminti didelį ir ryškų darbą tarp langų. Pakabinus paveikslą aukščiau, žvilgsnis kryps aukštyn ir atrodys, kad lubos kiek aukštesnės.

 

5. Jei jūsų virtuvė apdovanota ypač aukštomis lubomis, pasinaudokite šia privilegija ir sukurkite salono vertą galeriją.

Elegantiška arba, priešingai, eklektiška galerijos siena suteiks galimybę eksponuoti skirtingus meno kūrinius - ypač nedideles fotografijas, paveikslėlius arba linksmus plakatus.

 

6. Jei geriau pagalvosite, pamatysite, kad net mažiausios virtuvės gali virsti galerija.

Nedideles, įrėmintas reprodukcijas kabinkite ant spintelių šonų - tegu nenaudojama vieta virsta įkvėpimo šaltiniu.

 

7. Išrikiuokite nedidelius paveikslus ir skulptūras atvirose lentynose arba ant spintelių. Pamatysite, iškart atsiras motyvacija palaikyti lentynas tvarkingas!

Įrėminti paveikslai atviroje ir erdvioje virtuvėje.

8. Valgomojo zona. Jei jūsų virtuvė kartu yra ir valgomasis, atkreipkite dėmesį į sieną už stalo. Pakabinus paveikslą ši zona taps mėgstamiausia visuose namuose.

 

Nebijokite derinti skirtingų faktūrų - jūsų paveikslai dar labiau sužibės pakabinti ant plytomis ar medžiu dekoruotos sienos.

 

9. Meno kūrinys virtuvėje gali pabrėžti netradicinių spalvų virtuvinę įrangą, grindis ar prabangias plyteles. Pirkdami paveikslą ar reprodukciją atkreipkite dėmesį į koloritą - tegu paveikslo spalvos atkartoja stilingiausių virtuvės elementų spalvas. Taip savo virtuvėje sukursite nepaprastą harmoniją.

Žydrą Smeg šaldytuvą dar labiau išryškina ant jo patupdytas povas ir peizažas virš viryklės.

Užsiprenumeruokite mūsų naujienlaiškį!

 
Mes gerbiame Jūsų privatumą ir NIEKADA nesidaliname Jūsų adresu su kitais. Jūs bet kada galėsite atsisakyti naujienlaiškio ateityje.