Paveikslų kabinimas virš sofos - patarimai ir kompozicijos

Dažniausiai pasitaikanti klaida - per didelis tarpas tarp sofos viršaus ir kompozicijos apatinės kraštinės. Tuomet atrodo, kad sofa sau, o paveikslai sau. Svarbu, kad sofa ir paveikslai kartu sudarytų vientisą vertikalią kompoziciją. Taip jūsų lubos atrodys aukštesnės, o kambarys - erdvesnis.

Pirmoje iliustracijoje matote neteisingą kompozicinį variantą - jis išilgina kambarį horizontaliai, bet nesudaro vieningos kompozicijos.

Antroje iliustracijoje matote teisingą kompoziciją. Atkreipiame dėmesį, kad paveikslus reiktų kabinti maždaug per 22 cm virš sofos ir palikti pakankamai vietos nuo sienos kampo , krašto ar durų - antraip viskas atrodys labai suspausta.

Taip pat, abiejuose šonuose ir apačioje kompozicijos kraštai visiškai lygūs, nei vienas darbas neišsikiša. Ši paskutinė taisyklė būtina ne visada, tačiau jei norite garantuoto varianto, siūlome ja pasinaudoti.

Antroje iliustracijoje apačioje matote įvairius kompozicinius variantus.


1, 2A, 2B ir 2C iliustracijos vaizduoja kompozicijas, kurias sudaro vienas didelis arba didelis ir mažas paveikslai (vienas iš jų gali būti veidrodis).

SVARBU: jei turite mažesnį ir didesnį paveikslą, mažesnį kabinkite žemiau, didesnį aukščiau. Mažesnysis atrodys kaip pjedestalas. Taip pat tamsesnį paveikslą visada kabinkite vršuje - antraip susidarys sunkumo įspūdis apačioje.

3A ir 3B vaizduoja kompozicijas, kurias sudaro vienas didelis vertikalus ir keli mažesni horizontalūs paveikslai, kurie kartu sudaro vertikalų formatą. 3C sudaro daug mažų paveikslėlių, bet jie taip pad išdėstyti vertikaliai.

4A vaizduoja, kaip trys horizontalūs paveikslai sudaro vertikalią kompociją, o 4B - tradicinis triptikas.

Tekstas parengtas pagal http://fredgonsowskigardenhome.com/