Įspūdingas Leonardo Da Vinci darbų, kuriuos reikia padaryti, sąrašas

Daugumos mūsų darbų sąrašai pilni nuobodžių, kasdieniškų užduotėlių. Kai kurios jų - kasdieninės, paprastos ir nelabai įdomios, todėl jas lengva pamiršti. Kitos - susijusios su darbais, kurių gal kartais ir nesinori "laikyti galvoje". 

Prieš 500 metų darytas Leonardo Da Vinci sąrašėlis parodo, kad jis nebuvo paprastas žmogus - paskaitykite kokius tikslus gėlė didysis genijus - pažadame, kad nustebsite, o galbūt ir pasijusite įkvėpti.

Da Vinci su savimi visur nešiodavosi užrašų knygutę, kurioje piešdavo ir užrašinėdavo tai, kas jam atrodė įdomu. Jis yra parašęs kad, labai naudinga stebėti, pasižymėti ir apmąstyti. Vienoje iš šių knygelių, kuri datuojama apie 1490-uosius metus, yra ir darbų sąrašas.

Nors gali būti sunku suprasti kai kurių punktų prasmę, turėkite galvoje, kad Da VInci nesitikėjo, jog šį sąrašą po penkių šimtų metų skaitys interneto vartotojai.


X in box symbol Apskaičiuoti Milano ir jo priemiesčių dydį.

X in box symbol Surasti knygą apie Milaną ir jo bažnyčias. Ją turėtų turėti raštinių reikmenų prekeivis pakeliui į Korduzijos aikštę.

X in box symbol Išsiaiškinti Corte Vecchio (kunigaikščio rūmų vidinio kiemelio) matmenis.

X in box symbol Išsiaiškinti kunigaikščio rūmų matmenis.

X in box symbol Paprašyti aritmetikos meistro, kad pamokytų, kaip trikampį paversti kvadratu.

X in box symbol Paprašyti, kad Messer Fazio (medicinos ir teisės profesorius iš Pavijos) pamokytų apie proporcijas.

X in box symbol Paprašyti, kad Brera Benediktinas (Milano benediktinų vienuolyne) parodytų De Ponderibus (viduramžių traktatas apie mechaniką).

X in box symbol Pasikalbėti su artilerijos puskarininkiu Giannino ir išsiaiškinti, kaip Ferraros bokšto siena pastatyta be šaudomojų angų.

X in box symbol Paklausti Benedetto Portinari (pirklio iš Florencijos), kaip Flandrijoje einama per ledą.

X in box symbol Nupiešti Milaną.

X in box symbol Paklausti maestro Antonio, kaip mortyros išdėstytos ant bastiono dieną ir naktį.

X in box symbol Apžiūrėti maestro Giannetto arbaletą.

X in box symbol Surasti hidraulikos specialistą ir išklausti, kaip Lombardijoje taisomos spynos, kanalai ir malūnai.

X in box symbol Paklausti maestro Giovanni Francese apie žadėtus saulės matmenis.

X in box symbol Susirasti Vitolone (viduramžių teksto apie optiką autorių), kuris yra Pavijos bibliotekoje, kuris supranta matematiką.

Net ir dabar gali justi Da Vinci’o smalsumą ir troškimą žinoti. Atkreipkite dėmesį, kaip dažnai jis pasižymi, kad kas nors turi ko nors jį pamokyti.

Vėlesniuose darbų sąrašuose atsispindi Da Vici’o susižavėjimas anatomija. Užrašų knygutėje, kuri pilna kaulų ir vidurių piešinių, jis beria naujas užduotis: gauti kaukolę, aprašyti krokodilo žandikaulį ir genio liežuvį, įvertinti lavoną kaip mato vienetą naudojant savo pirštus.

Tame pačiame puslapyje jis išvardija savybes, kurios reikalingos geram anatomijos piešėjui. Svarbiausia yra perspektyvos ir žmogaus kūno sandaros išmanymas. Na, ir stiprus skrandis.

Viršuje matote lapą iš Da Vinci’o užrašų knygelės. Net jeigu išmanote šešioliktojo amžiaus italų kalbą, atkreipkite dėmesį, kad autorius viską užrašė veidrodiniu principu.