10 tikrų vietų, įamžintų garsiausiuose paveiksluose

Esame tikri, kad iki skausmo žinote šiuos paveikslus, tačiau ar žinote, kad juose nutapytas vietas galima aplankyti ir realiame gyvenime. Kviečiame jus į kelionę per garsiausias vietas, įamžintas didžiųjų meistrų darbuose:

 

1. Andrew Wyeth „Kristinos pasaulis“

Dailininkas artimai pažinojo Christina Olsen, kuriems priklausė namas Meine, įamžintas garsiausiame autoriaus paveiksle „Kristinos pasaulis“. Tas pats namas buvo nutapytas ir daugybėje kitų, ne tokių garsių drobių. Dailininkas galėdavo užsukti į namus, kada panorėjęs ir viršuje netgi turėjo dirbtuvę.

2. Vincent Van Gogh „Kavinės terasa naktį“

Nors maistas čia nestebina, turistai nesuvaldomai plūsta į vieną populiariausių Arlio kavinių. 1888 m. pasirinkęs šį geltoną pastatą dailininkas pirmą kartą nutapė žvaigždėtą nakties dangų, dėl kurio vėliau išgarsėjo.

3. Grant Wood „Amerikos gotika“

Vieną garsiausių meistrų įkvėpė netikėtai kuklus medinės gotikos pavyzdys Eldone, Ajovoje. Dabar norintys pasidaryti asmenukę pagal garsųjį paveikslą, čia gali įsigyti reikalingas butaforijas.

4. Edward Hopper „Švyturys“

Paprastai Edward Hopper vaizduojami miestai būna labai klaidinantys (pavyzdžiui, veiksmo vieta paveiksle „Naktibaldos“ yra sudėliota iš daugybės skirtingų Niujorko pastatų) , tačiau Keip Elizabet švyturį dailininkas nutapė tokį, koks jis ir yra. Hoperiui, kuris Meine atostogaudavo, tai buvo ramaus gyvenimo toli nuo miesto šurmulio simbolis.

5. Vincent Van Gogh „Miegamasis Arlyje“

Tai turbūt garsiausias miegamasis pasaulyje. Neseniai pagal jį buvo įrengtas Airbnb kambarys Čikagoje. Kambarys buvo mažame, geltoname namelyje Place Lamartine. Čia dailininkas gyveno 1888 metais, o kambarį vadino „Pietų studija“. Per Antrąjį pasaulinį karą namas labai nukentėjo, todėl vėliau buvo nugriautas, tačiau jis vis dar gyvas dviejuose autoriaus darbuose: „Miegamasis Arlyje“ ir „Geltonasis namas“. Šiandien jo vietoje stovi keturių aukštų pastatas.

6. Cezanne „Mont Sainte-Victoire“

Cezanas išsiskyrė gebėjimu skaidyti ir paprastinti kraštovaizdį, o Saint Victoire kalną, netoli savo namų Provanse, dailininkas iš įvairių kampų nutapė daugiau nei 60 kartų.

7. Claude Monet „Vandens lelijų tvenkinys ir gluosnis“

Kadangi Monet mėgo tapyti tą pačią vietą daugybę kartų, užfiksuoti ją naujame apšvietime, vis kitame metų laike, jo paties sodas namuose Živerni buvo tobulas objektas.

8. Georges Seurat „Popietė Grand Žatos saloje“

Šiuo metu paveikslas kabo Čikagoje, kur 1924 metais buvo nupirktas už 24 milijonus dolerių, o Grand Žatos salą galite rasti Senos upėje, už 7 kilometrų nuo Paryžiaus katedros. Tai ramus gamtos prieglobstis netoli šurmuliuojančio miesto centro.

9. Hokusai „Enošima Sagami provincijoje“

Vienas garsiausių japonų peizažistų, Katsushika Hokusai gimė Tokijuje, o garsiajame paveiksle vaizduojama Enošimos sala Katasės užės žiotyse, esanti apie 50 kilometrų į pietus nuo Tokijo. Tai populiarus vietos kurortas ir 1964 metų vasaros žaidynių olimpinis uostas.

10. Claude Monet „Rueno katedra“

Jau minėjome, kad Claude Monet mėgo tapyti tuos pačius objektus skirtingoje šviesoje. Rueno katedra vienas iš jų.