7 žingsniai, kaip investuoti į kylančio dailininko darbą

Paveikslai.lt komanda siekia, kad nusprendę investuoti į meną, mūsų galerijoje rastumėte tai, ko ieškote, todėl surinkome jaunų, gabių menininkų darbus į kolekciją "Jauni ir talentingi".

Štai septyni paprasti žingsniai, kuriuos reikėtų apsvarstyti nusprendus investuoti į jauno menininko darbą.

1. Pasidomėkite istorija

Žmonės meną rėmė ir pirko nuo Medičių giminės Renesanso epochoje iki šių dienų tiek norėdami papuošti namus, tiek ieškodami gerų investicijų, o kartais ir vieno, ir kito.

2. Atlikite namų darbus

Skaitykite meno žurnalus, tinklaraščius, lankykitės parodų atidarymuose ir meno akademijų baigiamųjų darbų parodose – susipažinkite su tuo, kas vyksta, praplėskite savo akiratį. Kuo daugiau domėsitės, tuo labiau užtikrinti jausitės dėl pirkinio.

3. Įsimylėkite

Svarbiausia, kad prieš pirkdami paveikslą, jį įsimylėtumėte. Naujausi tyrimai rodo, kad žiūrint į gražų paveikslą smegenyse vyksta tokie patys procesai kaip įsimylėjus.

4. Pagalvokite apie kainą

Nusistatykite biudžetą ir jo laikykitės, o pirkdami internetu sutaupysite daug laiko, nes čia rasite daugybę darbų vienoje vietoje.

5. Tapkite savo kolekcijos kuratoriumi

Tai labai paprasta. Geriausias patarimas norinčiam įsigyti paveikslą – pirk tai, kas tau labiausiai patinka.  Norėdami lengviau surasti tai, kas jums patinka, pasinaudokite mūsų galerijos siūlomais filtrais ir kuruojamomis kolekcijomis.

6. Pirkite grafiką

Tiems, kurie perka pirmąjį paveikslą savo kolekcijai, patariame nepamiršti grafikos darbų. Nors dabar ypač populiari aliejinė tapyba, grafikos darbai neretai pigesni, o juos pamilti taip pat lengva. Žinoma, nepamirškite svarbiausių klausimų: ar darbas jums patinka? Ar jis vienetinis, ar riboto tiražo?

7. Menas kaip investicija

Finansų ekspertas David Stevenson  „Financial Times“ yra rašęs, kad pirkti jauno, kylančio menininko darbą yra tas pats kaip pirkti besivystančių rinkų akcijas. Tai reiškia, kad vietoje brangių, visiems žinomų, pasaulinių įmonių akcijų investuojate į Kambodžą ar Mongoliją. Patikėkite, taip daug įdomiau!