5 dalykai, kuriuos interjerui suteikia menas

Kadangi visas mūsų kolektyvas gyvena menu, kasdien apžiūri daugybę naujų paveikslų ir jau beveik dešimt metų padeda mūsų klientams išsirinkti tobuliausius darbus savo gražiems namams, nusprendėme parašyti, kokius pokyčius menas atneša į namus ir kodėl gyventi be jo būtų labai liūdna. Štai penki dalykai, kuriuos namams suteikia menas:

 

1. Menas įneša judesio

Perteikdami judesį menininkai siekia vesti žiūrovo žvilgsnį ir patraukti dėmesį. Kambaryje pakabinę paveikslą, perteikiantį judėjimą, sukursite ritmą tarp skirtingų interjero elementų ir linijos papasakos savo istoriją.

Nuotraukoje matomas grafikos darbas kreipia žvilgsnį į kavos stalelį ir tokių pačių spalvų kilimą apačioje, tad žiūrovo žilgsnis neužsilaiko vienoje vietoje.

2. Menas įneša spalvų

Menas gali padiktuoti spalvinę paletę arba ją išryškinti. Jei atrodo, kad užstrigote ir neberandate trūkstamos detalės savo interjerui, išsirinkite meno kūrinį, kuris atkartoja pagrindines kambario spalvas, o pagal akcentus priderinkite įvairius interjero aksesuarus. Taip sukursite harmoniją.

3. Menas keičia dydžių ir tekstūrų balansą

Jei turite aukštas lubas, žvilgsnį į viršų trauks didelis, modernus darbas. Be to, spalvinės dėmės suteiks visam interjerui dinamikos. Nuotraukoje matomame kambaryje paveikslas tarsi suriša skirtingus raštus, spalvas ir tekstūras.

4. Menas atneša pokyčius

Jei atrodo, kad erdvei reikia pokyčių, paprasčiausias būdas tai padaryti – pasikabinti naują meno kūrinį. Skirtingi paveikslai išryškins skirtingus interjero elementus, todėl kambarys atrodys kaip naujas. Pavasarį maloniai nuteiks gaivūs tonai, o rudenį – ugningi, šilti potėpiai. Žinoma, tokie pokyčiai gali nemažai kainuoti, bet aliejinę tapybą galima pakeisti ir fotografijomis. Be to, verta pamėginti sukeisti vietomis skirtinguose kambariuose kabančius paveikslus.

5. Menas atskleidžia jūsų asmeninį stilių

Tiek mažas, tiek didelis paveikslas atspindi asmeninį namų šeimininkų stilių ir suteikia interjerui subtilumo, atveria galimybes interpretacijai.