Tulpės

Technika: Akvarelė, popierius, 2004
Dydis: 43x61 cm
330,00 €
Su mokesčiais
Rekomenduoja laimingi klientai
Kainos siūlymas
Paprašyti daugiau kūrinio nuotraukų

Aprašymas

Paveikslas priskirtas rinktinių kūrinių kolekcijai "Meno kolekcionieriams".

Pristatymas

Lietuvoje paveikslus atveža kurjerių kompanija ir tai užtrunka 2-3 darbo dienas po išsiuntimo. Jeigu reikia paveikslo greičiau, susisiekite su mumis - rasime greitesnį sprendimą! Jeigu nenorite mokėti už siuntimą, paveikslus galite atsiimti mūsų galerijose Kaune arba Vilniuje.

Meno kūriniai yra vienetiniai, todėl būtinai prieš atvykdami pasiskambinkite ir įsitikinkite, kad jūsų užsakymas paruoštas.

Jeigu siunčiate paveikslą ne į Europos Sąjungą, Jūsų valstybė gali priskaičiuoti papildomą importo mokestį. Tokiu atveju, už importo mokesčio susimokėjimą yra atsakingas gavėjas.

Grąžinimas

Taip, paveikslus grąžinti galima! Mūsų pagrindinis tikslas - padėti surasti Jums tą vienintelį meno kūrinį, kuris tikrai patinka ir tinka - juk tai yra daiktas, kuris puoš namus ilgą laiką, o galiausiai bus perduodamas ir ateities kartoms.

Nors pagal įstatymą meno kūrinių grąžinti negalima (tam reikalingas pardavėjo sutikimas), nesijaudinkite - jei suabejojote praėjus ne daugiau negu 30 dienų nuo meno kūrinio įsigyjimo datos, susisiekite su mumis - priimsime kūrinį atgal ir grąžinsime pinigus arba pasiūlysime išsirinkti kitą iš mūsų meno platformos!

Autorius

Akvarelininkas. Gimė 1928 m. kovo 4 d. Kulautuvoje, mirė 2008 m. rugpjūčio 18 d. sodyboje prie Ignalinos.

Žvelgiant į Kazio Abramavičiaus akvareles niekada nekils klausimas, kur ši nutapyta vieta. Tai, kas sava, atpažįstame iš pirmo žvilgsnio. Savo darbuose autorius talentingai užkodavo lyg ir visiems gerai suvokiamą, bet daug sunkiau nusakomą lietuviškumo sąvoką.

Akvarelėse vaizduojama Lietuvos gamta, nutapyta santūriomis, lengvomis, natūraliomis, šiltomis spalvomis, saugant popieriaus baltumą, suteikiantį ypatingą šviesos pojūtį, yra lygiai tokia, kokią prisimename išvykę ir pasiilgę namų. Truputį idealizuojama, bet kupina ramybės, kurią taip puikiai perteikia platūs, besiliejantys potėpiai, viena į kitą pereinančios spalvos.

Turbūt pats gražiausias K. Abramavičiaus akvarelių bruožas - tai lengvumas, eskiziškumas. Išlieka įspūdis, kad darbuotasi greitai, paskubomis, skubriais potėpiais fiksuojant akimirkos grožį.

1947–1954 m. studijavo vitražą Lietuvos TSR valstybiniame dailės institute (dab. Vilniaus dailės akademija).

1954–1957 m. dirbo Kauno Stepo Žuko taikomosios dailės technikume direktoriaus pavaduotoju mokslo reikalams.

1960–1964 m. dirbo LSSR kultūros ministerijoje.

1964–1980 m. dirbo Lietuvos dailės muziejuje (nuo 1964 m. vyr. mokslinis bendradarbis, nuo 1970 m. Tapybos ir skulptūros skyriaus vedėjas, nuo 1974 m. Vilniaus paveikslų galerijos vedėjas).

Nuo 1957 m. dalyvavo parodose Lietuvoje, Latvijoje, Rusijoje, Vokietijoje. Surengė asmeninių parodų Vilniuje (1969, 1973, 1977, 1978, 1981, 1988, 1998, 2000, 2003, 2008), taip pat Rygoje, Kaune, Šiauliuose, Panevėžyje, Alytuje, Jurbarke. 

Nuo 1961 m. Lietuvos dailininkų sąjungos narys, ilgametis LDS Akvarelininkų sekcijos vadovas.

Sudarė dailės leidinių, akvarelės parodų katalogų, parašė straipsnių.

Dailininko kūrinių yra įsigiję Lietuvos dailės muziejus, Nacionalinis M. K. Čiurlionio dailės muziejus, Latvijos nacionalinis dailės muziejus Rygoje.