Patarimai, kaip išsirinkti paveikslui rėmą


Paveikslus pardavinėjame ir rėminame jau beveik dešimt metų. Per tą laiką sėkmingai įvykdėme šimtus užsakymų, atsakėme į tūkstančius klientų klausimų, padėjome išrinkti daugybę rėmų, todėl šiandien norime pasidalinti paprastais, bet labai praktiškais patarimais, kaip rasti tobulą rėmą savo meno kūriniui.

Visų pirma įsigijus paveikslą reikėtų atsakyti į klausimą, ar rėmas tikrai reikalingas? Jeigu jūsų paveikslas tapytas ant drobės, jo krašteliai tvarkingai užtapyti ir ruošiatės jį kabinti moderniuose namuose, gal net industriniame interjere, galite apsieiti ir be rėmo. Kita vertus, jeigu paveikslas yra ant kartono arba popieriaus kaip grafikos darbai, akvarelės rėmas būtinas, kad juos būtų galima eksponuoti. 

Grafikos darbelis, įrėmintas į subtilų metalinį rėmelį su pasportu.

Jeigu jau nusprendėte, kad rėmo reikia, prieš rinkdamiesi turėkite galvoje, kad rėmą reikėtų derinti prie meno kūrinio, o ne namų interjero. Pastarąjį taip pat verta apgalvoti, bet svarbiausias yra pats paveikslas, nes rėmas tampa jo dalimi, jį pratęsia, užbaigia, papildo. Be to, paveikslai neretai kartu su šeimininkais keliauja iš vienų namų į kitus, o kartais ir iš vienos kartos į kitą.

Taip pat svarbus faktorius, kuris padės susiaurinti paiešką, yra kaina. Rėmų kainos priklausomai nuo pločio, medžiagų (plastikas, medis, metalas), dekoro labai skiriasi, todėl nusistatę, kokią sumą tikitės išleisti, greičiau išsirinksite. Mūsų rėminimo puslapyje remai.lt galite naudotis kainų filtrais, o atvykę į rėminimo salonus Vilniuje ir Kaune rėmus rasite išdėstytus pagal kainas. Žinoma, galutinė kaina priklausys nuo rėminamo objekto dydžio. Jeigu rėminate nedidelį paveiksliuką, pagalvokite apie prabangesnius rėmus - kaina vis tiek nebus baisiai didelė, o paveiksliukas atrodys daug geriau.

Rėminamo paveikslo dydis padiktuos ir rėmo profilio plotį. Jeigu rėminate mažą paveiksliuką, rinkitės siauresnį rėmą, jeigu didelį - proporcingai platesnį. Kartais galima įdomiai sužaisti mažą paveikslėlį įrėminus į labai platų rėmą taip suteikiant jam daugiau apimties.

Mažytis Sniegės paveiksliukas ir platus rėmas.

Galiausiai reikia išsirinkti rėmo spalvą. Galbūt skamba paprastai, bet ši užduotis - sudėtingiausia, nes čia viskas priklauso nuo Jūsų skonio ir efekto, kurį siekiate sukurti. Dažniausiai patariame rinktis rėmą, kurio spalva atkartotų paveiksle randamą spalvą, bet tai toli gražu ne taisyklė. Natūralaus medžio, aukso spalvos, paprasti juodi ir balti rėmai dera prie daug ko ir tik skonio reikalas, kurį pasirinkti. Jeigu siekiate prabangesnio efekto arba ruošiatės kabinti paveikslą senove dvelkiančiame interjere, rinkitės rėmus su ornamentais, jeigu kūrinys modernus ir jis kabės šiuolaikiniame interjere - geriau rinktis lygaus profilio bagetą.

Šiuolaikiškas Lino Cicėno kūrinys paprastame, juodame rėme atrodai elegantiškai ir moderniai.

Prabangus, sendintas rėmas atkartoja auksinius atspalvius Sniegės paveiksle.

Jeigu rėminate akvarelę arba grafikos kūrinį, būtinai apsvarstykite pasportą. Pasportas nėra būtinas, bet jis visų pirma sukuria tarpą tarp stiklo (kuris taip pat būtinas) ir paveikslo taip jį apsaugodamas. Antra, pasportas suteikia paveikslui daugiau erdvės, apimties, o parinkus derančią spalvą galima išgauti netgi dramatišką efektą. Kartais galima derinti ir du pasportus arba vieną, bet labai platų - ypač, jeigu rėminamas paveiksliukas mažytis. Mūsų siūlomi pasportai yra nerūgštiniai, todėl nekenkia meno kūriniui.

Audriaus Arlausko kūrinys su ryškiu pasportu.

Galiausiai norime priminti, kad atvykus į mūsų rėminimo salonus Vilniuje ir Kaune, koordinatorės visada padės Jums išsirinkti ir priderinti geriausią variantą, o visus mūsų galerijoje įsigytus paveikslus rėminame su 10 % nuolaida.

Jūsų įsigyti meno kūriniai patenka į mūsų patyrusių ir kruopščių rėmintojų, Vinco ir Algirdo, rankas.