7 patarimai kaip išsirinkti tobulą rėmą paveikslui

Jei nežinote, nuo ko pradėti, kad išsirinktumėte tobulą rėmą savo paveikslui, mes siūlome savo pagalbą!

1. Pradėkite nuo paveikslo

Visų pirma, apgalvokite, kokio stiliaus jūsų paveikslas ir pagal tai atrinkite kelis rėmus, kurie tikrai tinka. Tuomet apgalvokite, kokio stiliaus erdvėje jis kabos, ir pagal tai išrinkite tą vienintelį.

Profesionalai pataria: niekada neprašausite pasirinkę paprastą, lygų, modernų rėmą ir baltą paspartą.

2. Spalvos

Žali atspalviai dera su auksiniais, mėlyni su sidabriniais. Ar įrėmintas paveikslas kabos šalia kitų meno kūrinių? Jei paveiksle yra nors truputis juodos, rinkitės paprastą juodą rėmelį, jei ne – baltą. Vis dar nesate tikri? Klauskite mūsų ir mes mielai padėsime.

3. Beveik visi paveikslai atrodo geriau su paspartu

Paspartas suteikia paveikslui erdvės. Jei paveikslas nedidelis, jis padeda nukreipti žiūrovo dėmesį į reikiamą tašką. Be to, jis uždengia netobulus, nelygius ar aplankstytus kraštelius.

4. Nebijokite būti ryškūs

Pagal užsakymą gaminami rėmai turi galią pakeisti meno kūrinį. Turite piešinį, atliktą anglimi? Išmėginkite auksinį, bambuko ornamento rėmą. Ryški fotografija? Veidrodinis rėmas gali ją pakylėti į kitą lygmenį.

5. Jūsų mėgstamos nuotraukos – taip pat menas!

Tarp tapybos kurinių visada smagu matyti kelias abstrakčias fotografijas,  ar draugų padovanotas momentines nuotraukas iš atostogų. Šiais laikais net ir telefonu darytos nuotraukos yra labai aukštos kokybės – nebijokite jų įrėminti!

6. Sukurti galerijos sieną lengviau nei jums atrodo

Jei pradedate daryti galerijos sieną nuo pat pradžių, pasirinkite vieną vienijantį elementą – spalvą, dydį, rėmą – ir laikykitės jo rinkdami visus eksponatus. Jei turite kelis ryškius paveikslus, rinkitės baltus ir sidabrinius medinius rėmelius. Nebijokite derinti skirtingų metalų atspalvių. Šalia sukabinti auksiniai, sidabriniai ir šampano spalvos rėmai vieni kitiems netrukdo.

7. Kaip kabinti?

Čia ilga tema, bet svarbiausia, kad dažniausiai žmonės paveikslus kabina per aukštai. Jei kabinate paveikslą virš sofos ar kito baldo, tarp jo ir paveikslo apačios turėtų likti 20–25 cm. Jei jis ant sienos kabo vienas ir aplink daugiau nieko nėra, nuo grindų iki paveikslo apačios turėtų būti maždaug 1,5 m. Jei kabinate kelis meno kūrinius ar visą galerijos sieną, apie darbų grupę šiuo atžvilgiu galvokite kaip apie vieną didelį paveikslą.

Mūsų šūkis – kiekvienas paveikslas turi būti įrėmintas!

Kiekvienam mūsų klientui suteikiame 10 % nuolaidą rėminimo paslaugai ir mielai padedame išsirinkti tobulai tinkantį rėmą.

Jei jau žinote, ko norite, kviečiame pasikonsultuoti geriausiose rėminimo dirbtuvėse www.rėmai.lt!