Kaip transportuoti paveikslą?

Kraustotės ir norite persivežti savo meno kūrinius į naujus namus? O gal norite padovanoti paveikslą draugui? Jei paveikslo laukia net ir neilga kelionė, jį reikia tinkamai supakuoti. Kadangi turime ilgą darbo su meno kūriniais patirtį ir paveikslus pakuojame kasdien jau beveik 10 metų, dalinamės su jumis per patirtį sukauptais patarimais, kaip geriausia supakuoti paveikslus.

Kelionė iš vieno kambario į kitą

Iš pradžių gali skambėti juokingai, tačiau net ir paveikslo pergabenimas iš vieno kambario į kitą turi būti atliktas tinkamai – net ir mažiausia kelionė yra proga apgadinti Jūsų brangų meno kūrinį. Jei bent viena paveikslo kraštinė didesnė nei 80 cm, patariame pasikviesti ką nors į pagalbą. Nešdami paveikslą dviese apsaugosite jį nuo smūgių į kampus pakeliui ir tikrai neišmesite iš rankų. Nešdami stenkitės pirštais neliesti priekinės, tapytos paveikslo pusės ir, žinoma, prieš tokį darbą nusiplaukite rankas.

Kelionė į kitus namus

Jei kelionė neilga ir dar jūsų automobiliu, o ne kraustymo furgone, visų pirma galioja tos pačios taisyklės kaip ir gabenant paveikslą į kitą kambarį, tačiau šiuo atveju prireiks papildomos apsaugos. Mes patariame paveikslą suvynioti į plėvelę. Plėvelė apsaugo jautrų paveikslo paviršių nuo lengvų įbrėžimų, o jį gabendami neišvengsite sąlyčio su kitais daiktais. Dėdami paveikslą į automobilį dėkite jį taip, kad jis neturėtų kur slankioti ar vartytis. Įsitikinkite, kad šalia nėra daiktų, kurie galėtų ant jo užvirsti. Jei paveikslas kartu su kitais daiktais keliaus furgone, patartina apsaugoti ir kampus. Tą padaryti galite ant jų uždėdami poroloną ar kartono. Jei norite būti visiškai ramūs, įdėkite paveikslą tarp dviejų kartono lakštų ir suvyniokite į plėvelę.

Kelionė į užsienį arba per kurjerių tarnybą

Jei paveikslas keliaus per kurjerių tarnybą, jį teks supakuoti atidžiau. Turėkite galvoje, kad kurjeriai Jūsų mylimo paveikslo per daug nesaugos, tad čia vien plėvelės nepakaks. Jei paveikslo kraštinė nedidesnė kaip 120 cm, mes siūlome į plėvelę supakuotą darbą suvynioti į burbulinę plėvelę (keliais sluoksniais), tuomet į kartoną, sutvirtinti paketą lipnia juosta ir tuomet dar kartą suvynioti į burbulinę plėvelę. Dabar Jūsų paveikslas saugus.

Jei paveikslo kraštinė didesnė nei 120 cm mes siūlome nerizikuoti ir užsisakyti paveikslui fanerinę dėžę. Į dėžę dedamą paveikslą užtenka supakuoti į burbulinę plėvelę. Dėžėje likusius tuščius tarpus reikia užpildyti putoplastu, porolonu, medžiagos atraižomis ar burbuline plėvele.

Tos pačios taisyklės galioja siunčiant paveikslą paštu.