Švento Mykolo gatvė

Robert Bluj
Technika: Aliejus, vaškas, drobė, 2018
Dydis: 100x70 cm
5 600,00 €

Mokėkite iš karto, arba 4 įmokas po 1 400,00 €

Su mokesčiais
Paruoštas kabinti ant sienos
Rekomenduoja laimingi klientai
Kainos siūlymas
Paprašyti daugiau kūrinio nuotraukų

Pristatymas

Lietuvoje paveikslus atveža kurjerių kompanija ir tai užtrunka 2-3 darbo dienas po išsiuntimo. Jeigu reikia paveikslo greičiau, susisiekite su mumis - rasime greitesnį sprendimą! Jeigu nenorite mokėti už siuntimą, paveikslus galite atsiimti mūsų galerijose Kaune arba Vilniuje.

Meno kūriniai yra vienetiniai, todėl būtinai prieš atvykdami pasiskambinkite ir įsitikinkite, kad jūsų užsakymas paruoštas.

Jeigu siunčiate paveikslą ne į Europos Sąjungą, Jūsų valstybė gali priskaičiuoti papildomą importo mokestį. Tokiu atveju, už importo mokesčio susimokėjimą yra atsakingas gavėjas.

Grąžinimas

Taip, paveikslus grąžinti galima! Mūsų pagrindinis tikslas - padėti surasti Jums tą vienintelį meno kūrinį, kuris tikrai patinka ir tinka - juk tai yra daiktas, kuris puoš namus ilgą laiką, o galiausiai bus perduodamas ir ateities kartoms.

Nors pagal įstatymą meno kūrinių grąžinti negalima (tam reikalingas pardavėjo sutikimas), nesijaudinkite - jei suabejojote praėjus ne daugiau negu 30 dienų nuo meno kūrinio įsigyjimo datos, susisiekite su mumis - priimsime kūrinį atgal ir grąžinsime pinigus arba pasiūlysime išsirinkti kitą iš mūsų meno platformos!

Autorius

Habil. Dr. Robert Bluj yra dailininkas, pelnęs ne tik publikos, bet ir kritikų pripažinimą. Pagrindinis Robert kūrybos objektas yra žmogus, nes, kaip sako pats autorius, visas menas yra žmogaus, žmogui ir apie žmogų. Dailininko vaizduojami žmonės paveiksluose virsta aktoriais, kuriems autorius kaip režisierius suteikia naujus vaidmenis drobės scenoje. Menininkas atskleidžia, kad žmogų jis apnuogina ne iš smalsumo, o tam, kad ištrauktų iš socialinio apvalkalo ir galėtų suteikti jam naują vaidmenį. Be to, nelikus apdaro, nelieka ir laiko, vietos žymos, šiuolaikinis žmogus niekuo nebesiskiria nuo to, kuris gyveno prieš tūkstantį metų. Natūralius plaukus pakeičiantys mėlyni taip pat dar vienas teatrališkas elementas.

“Tapydamas esu tarsi režisierius, kuriantis siužetą; viena vertus, modelis mano surežisuotoje situacijoje tarsi tampa visiškai kitu personažu, dalinai praranda savo tapatybę, kita vertus, savo plastika, fiziniu ir intelektiniu indėliu tampa neatsiejama kūrybos dalimi. Todėl mano darbai ne „dokumentuoja“ žmogų, o padeda skleistis nematomom jo būsenoms ar asmenybinėms pusėms. Manau, žiūrovą ši žmogaus autentika, persipynusi su režisūra, taip pat įtraukia į gilesnius pojūčius,” - pasakoja dailininkas.

Nors Robert yra geriau žinomas kaip figūratyvinės tapybos atstovas, čia galėsite susipažinti ir su jo miestovaizdžiais, kuriuose dominuoja vaizdai, nutapyti svečiuojantis Niujorke, ir gimtojo Vilniaus motyvai. Šių kūrinių žavesys - gebėjimas pamatyti miestą ir šimtus kartų išvaikščiotas vietas naujai, originaliai. Pavaizduoti jį be perdėto saldumo ir banalumo. Gerai žinomos Vilniaus senamiesčio vietos Robert drobėse prabyla naujai.

Kalbant apie techniką, nors tokie niuansai matomi tik gyvai, dailininkui labai svarbus jo kūrinių medžiagiškumas ir toli gražu ne visas paveikslo plotas padengiamas vienodu dažų sluoksniu. Robert dirba daugiasluoksne technika, tad tokie niuansai labai subtilūs, bet storiausias dažų sluoksnis gula šviesiausiose, ryškiausiose paveikslo vietose - tokiu būdu dailininkas savo teptuku traukia objektus tarsi iš sapno į mūsų plotmę.

Pabaigai, būtinai norime paminėti ne mažiau svarbų aspektą, kad Robert su didžiausia atida ir rūpesčiu imasi ne tik pačios tapybos, bet ir pasiruošimo jai. Autorius sako, kad jam aptempti lino drobę, ją nugruntuoti, kartais netgi pačiam susimaišyti dažus, yra meditacija ir šie paruošiamieji darbai stipriai lemia galutinio rezultato kokybę. Maža to, dailininkas yra atradęs savo unikalią tapybos techniką, kai aliejiniai dažai maišomi su bičių vašku - tokiu būdu dažas netenka blizgumo ir atspindžiai netrukdo apžiūrėti viso kūrinio vienu metu. 

Daugybė autoriaus darbų nukeliavo į privačias kolekcijas Lietuvoje, Lenkijoje, JAV, Austrijoje, Kinijoje, Anglijoje.

Gimė 1970 Vilniuje.

1992-1997 m. studijavo tapybą Varšuvos Dailės Akademijoje, įgijo meno magistro laipsnį.

2014 m. Varšuvos Dailės Akademijoje įgijo menų daktaro laipsnį.

2020 m. Varšuvos Dailės Akademijoje įgijo menų habilituoto daktaro laipsnį vaizduojamojo meno ir meno kūrinių restauravimo srityje.

Nuo 2002 m. Lietuvos dailininkų sąjungos narys.

2005 m. Lietuvos kultūros ministro sprendimu Nr. 2V-250 gavo meno kūrėjo statusą.

2008 m. Vilniuje įkūrė autorinę piešimo ir tapybos studiją, kurioje moko vaikus, jaunimą bei suaugusius tapybos, piešimo ir kompozicijos pagrindų.

Apdovanojimai:

2009 m. Cascina Frasetti Romoje, I Tarptautinėje tapybos ir grafikos parodoje "Lenkijos spalvos Romoje" apdovanotas medaliumi ir garbės diplomu.

2014 m. Lenkijos Respublikos Prezidento Bronislavo Komorovskio už išskirtinį įndėlį, populiarinant lenkų kultūrą, bei už pasiekimus meno srityje apdovanotas Kavalieriaus kryžiumi "Už nuopelnus Lenkijos Respublikai".




 Autorius yra Lietuvos Dailininkų Sąjungos narys

Autorius yra Lietuvos Dailininkų Sąjungos narys

Autorius turi oficialų Meno Kūrėjo statusą, kurį suteikia Lietuvos Kultūros Ministerija

Autorius turi oficialų Meno Kūrėjo statusą, kurį suteikia Lietuvos Kultūros Ministerija

Patenka tarp TOP 15 platformoje esančių autorių

Patenka tarp TOP 15 platformoje esančių autorių

Autoriaus kūrinių yra muziejuose

Autoriaus kūrinių yra muziejuose