Palangos pliažas

Dmytro Hunts
Technika: Pastelė, popierius
Dydis: 35x50 cm
465,00 €

Mokėkite iš karto, arba 4 įmokas po 116,25 €

Su mokesčiais
Galerija Paveikslai.lt
Rekomenduoja laimingi klientai
Kainos siūlymas
Paprašyti daugiau kūrinio nuotraukų

Pristatymas

Lietuvoje paveikslus atveža kurjerių kompanija ir tai užtrunka 2-3 darbo dienas po išsiuntimo. Jeigu reikia paveikslo greičiau, susisiekite su mumis - rasime greitesnį sprendimą! Jeigu nenorite mokėti už siuntimą, paveikslus galite atsiimti mūsų galerijose Kaune arba Vilniuje.

Meno kūriniai yra vienetiniai, todėl būtinai prieš atvykdami pasiskambinkite ir įsitikinkite, kad jūsų užsakymas paruoštas.

Jeigu siunčiate paveikslą ne į Europos Sąjungą, Jūsų valstybė gali priskaičiuoti papildomą importo mokestį. Tokiu atveju, už importo mokesčio susimokėjimą yra atsakingas gavėjas.

Grąžinimas

Taip, paveikslus grąžinti galima! Mūsų pagrindinis tikslas - padėti surasti Jums tą vienintelį meno kūrinį, kuris tikrai patinka ir tinka - juk tai yra daiktas, kuris puoš namus ilgą laiką, o galiausiai bus perduodamas ir ateities kartoms.

Nors pagal įstatymą meno kūrinių grąžinti negalima (tam reikalingas pardavėjo sutikimas), nesijaudinkite - jei suabejojote praėjus ne daugiau negu 30 dienų nuo meno kūrinio įsigyjimo datos, susisiekite su mumis - priimsime kūrinį atgal ir grąžinsime pinigus arba pasiūlysime išsirinkti kitą iš mūsų meno platformos!

Autorius

   Dmytro Hunts meistriškai, sausa pastele ant popieriaus kuria miestų ir miestelių peizažus. Maždaug prieš devynerius metus paėmęs į rankas tapybiškai trapią sausos pastelės techniką (menininkas taip pat kuria aliejumi ant drobės ir akvarele) pradėjo savotišką šios technikos kelionę, kurdamas spalvingus peizažus iš natūros: Kryme (Ukrainos dalyje, kuri dar nebuvo tuo metu okupuota), Amsterdame, Paryžiuje, Londone. Į keliautojo aplanką  taip pat pateko Bulgarijos, Ispanijos ir Švedijos miestų peizažai. Gyvendamas Lietuvoje nuo 2022 m. piešia Vilnių, kitus Lietuvos miestus, miestelius ir gyvenvietes.

   Menininkas priklauso Ukrainos dailininkų sąjungai, 2022-2023 metais yra laimėjęs Ukrainos menininkų, radusių prieglobstį mūsų šalyje, paramai skirtas dvi Lietuvos Kultūros tarybos stipendijas. D. Hunts intensyviai kuria plenero sąlygomis, – jis kuria tik iš natūros. D. Huntso peizažai yra charakteringi, juose jaučiasi ekspresyviai ir gyvai perteikti dienos orai ir vasaros nuotaikos, saulė bei lietus, ar debesų ir pastatų metami šešėliai. Urbanistinis peizažas– yra jo „arkliukas“. Realistiškai atpažįstami vietovių architektūros objektai – bažnyčios ir rūmai, gyvenamieji namai. Dažniausiai menininko akį traukia sudėtinga architektūros perspektyva, joje sušmėžuojantys atsitiktiniai praeiviai, įneša gyvybės ir laiko tėkmės pojūtį.

   Dmytro Hunts gimė 1958 m. Lvive, Ukrainoje. Nuo 1980 iki 1986 m. studijavo Valstybiniame Lvivo taikomosios ir dekoratyvinės dailės institute. 2005 m. menininkas tapo Ukrainos dailininkų sąjungos nariu, o nuo 2007 iki 2010 m. ėjo Ukrainos dailininkų sąjungos Lvivo tapytojų sekcijos pirmininko pareigas.

Stipendijos:

2022 Lietuvos Kultūros tarybos stipendija Lietuvoje prieglobstį radusiems Ukrainos kūrėjams

2023 Lietuvos Kultūros tapybos stipendija Lietuvoje prieglobstį radusiems Ukrainos kūrėjams

Apdovanojimai:

2007 m. – sidabro medalis Archipo Kuindžio tapybos konkurse, Mariupolis (Ukraina)

2008 m. – Ukrainos kultūros ministerijos garbės raštas už dalyvavimą jaunimo ir studentų

festivalyje Lvive

Svarbiausios personalinės parodos:

2018 m. – „Iš Vakarų į Rytus“, Lvivo meno rūmai 

2013 m. – Tapyba, pastelė, galerija „Art 13“, Lvivas

2012 m. „Paparčio žiedas“ (su Igoriu Zavozinu), Lvivo dailininkų rūmai

2022 m. „Lietuviški motyvai“, Molėtų dailės galerija, Molėtai, Lietuva

2022 m. „Europos keliais“, galerija „Godo“, Užupis, Lietuva

2023 m. „ Lietuviški motyvai“, Antakalnio galerija, Vilnius

2023 m. „Urbanistinis peizažas“, LDS projektų erdvė, Vilnius

Plenerai Lietuvoje: 

2022 m. – „Alaušo pleneras“, Sudeikiai, Utenos rajonas