Vakarinis pasivaikščiojimas II

Technika: Aliejus, drobė
Dydis: 174x174 cm
30 000,00 €

Mokėkite iš karto, arba 4 įmokas po 7 500,00 €

Su mokesčiais
Galerija Paveikslai.lt
Įrėmintas
Paruoštas kabinti ant sienos
Kainos siūlymas
Paprašyti daugiau kūrinio nuotraukų

Aprašymas

Paveikslas priskirtas rinktinių kūrinių kolekcijai "Meno kolekcionieriams".

Pristatymas

Lietuvoje paveikslus atveža kurjerių kompanija ir tai užtrunka 2-3 darbo dienas po išsiuntimo. Jeigu reikia paveikslo greičiau, susisiekite su mumis - rasime greitesnį sprendimą! Jeigu nenorite mokėti už siuntimą, paveikslus galite atsiimti mūsų galerijose Kaune arba Vilniuje.

Meno kūriniai yra vienetiniai, todėl būtinai prieš atvykdami pasiskambinkite ir įsitikinkite, kad jūsų užsakymas paruoštas.

Jeigu siunčiate paveikslą ne į Europos Sąjungą, Jūsų valstybė gali priskaičiuoti papildomą importo mokestį. Tokiu atveju, už importo mokesčio susimokėjimą yra atsakingas gavėjas.

Grąžinimas

Taip, paveikslus grąžinti galima! Mūsų pagrindinis tikslas - padėti surasti Jums tą vienintelį meno kūrinį, kuris tikrai patinka ir tinka - juk tai yra daiktas, kuris puoš namus ilgą laiką, o galiausiai bus perduodamas ir ateities kartoms.

Nors pagal įstatymą meno kūrinių grąžinti negalima (tam reikalingas pardavėjo sutikimas), nesijaudinkite - jei suabejojote praėjus ne daugiau negu 30 dienų nuo meno kūrinio įsigyjimo datos, susisiekite su mumis - priimsime kūrinį atgal ir grąžinsime pinigus arba pasiūlysime išsirinkti kitą iš mūsų meno platformos!

Kūrinys interjere
Mastelis:

1cm = 14,5cm

Pakeisti paveikslo dydį
Pakeisti kambarį
Įkelti savo kambarį
Pagalba
Autorius

Arūnas Rutkus geriausiai žinomas kaip figuratyvinės tapybos atstovas, išgarsėjęs subtiliais, paslaptingais moterų atvaizdais. Pats autorius sako, kad jam moteris - gražiausias Dievo kūrinys ir iš tiesų jo vaizduojamos moterys lyg deivės - nepasiekiamos, tolimos, neperprantamos, ne šio pasaulio gyventojos. Tą simbolizuoja slepiamas žvilgsnis, dažnai nusuktos, pridengtos ar užmerktos akys. Dailininko kūrybinis stilius poetiškas, siurrealistinis. Kaip teigia autorius, didžiausią įtaką jam kaip kūrėjui padarė senieji renesanso meistrai ir siurrealistai. Iš pirmųjų dailininkas perėmė grožio supratimą ir tobulą techniką, iš antrųjų - gilesnį žvilgsnį, peržengiantį realybės ribas.

Kartu galerijoje pristatomi ir nauji autoriaus kūriniai, krypstantys į abstrakciją. Kaip ir figūratyvinėje tapyboje, jie panašėja į vizijas, sapno fragmentus, tik čia jau neiškyla aiškiai atpažįstama figūra. Dailininkas iš nėrinių raštų, šviesos ir šešėlio konstruoja abstrakčias formas, tarsi tirpstančias rūke. Dailininkas sako, kad kurdamas mėgsta leistis nešamas pajautimo, leisdamas teptukui judėti pačiam ir per daug proceso sąmoningai nekontroliuodamas. Tą patį šiuo atveju turėtų padaryti ir žiūrovas - leistis įtraukiamas paveikslo, pasinaudoti pavadinimu kaip kelrodžiu.

Taip pat atkreipiame dėmesį, kad beveik visus Arūno Rutkaus paveikslus puošia autoriniai rėmai, pratęsiantys meninį sumanymą.

Arūnas Rutkus gimė 1961 m. Vilniuje, Lietuvoje. 1985 m. baigė monumentaliosios tapybos (freska, mozaika) studijas Lietuvos dailės akademijoje. Menininkas savo darbus eksponavo daugiau nei 50-yje personalinių ir grupinių parodų visame pasaulyje, įskaitant:

- Art En Capital, Grand Palais (Paryžius, Prancūzija)

- Salon de SNBA, Carrousel du Louvre (Paryžius, Prancūzija)

- Ketvirtoji Peterburgo Bienalė "Spatia Nova" (Sankt Peterburgas, Rusija)

- European Painting, Šardžos meno muziejus (Šardža, Jungtiniai Arabų Emyratai)

- Tarptautinio valiutos fondo Meno asociacijos galerija (Vašingtonas, JAV)

Arūno Rutkaus kūrinių galima rasti muziejuose, galerijose ir privačiose kolekcijose visame pasaulyje. Šardžos (JAE) šeichas yra įsigijęs menininko paveikslą pavadinimu "Žirgas", kurį padovanojo Šardžos muziejui (JAE). NBA žvaigždės Arvydas Sabonis ir Šarūnas Marčiulionis savo meno kolekcijose turi Arūno Rutkaus darbų (A. Saboniui priklauso penkiasdešimties Arūno Rutkaus meno kūrinių kolekcija). Menininko paveikslas pavadinimu "Lapas" priklauso dainininkui Sting.

Arūnas Rutkus nuo 2017 m. kasmet savo kūrinius aukoja Caudwell Children UK ir Amber Lounge Monaco labdaros aukcionams.

Arūnas Rutkus žinomas ir kaip kino režisierius, kurio trumpametražis filmas Milano trumpametražių filmų festivalyje 2016 m. pelnė specialųjį žiuri prizą "Fragrances in Motion" apdovanojimuose, o jo režisuotas klipas "Happyendless" dainai "No Tomorrow" 2008 m. laimėjo MTV Fresh apdovanojimą.

Arūnas Rutkus nuo 1995 m. yra Lietuvos dailininkų sąjungos narys, 2012 m. buvo priimtas į Prancūzijos Nacionalinę meno asociaciją (Société Nationale des Beaux Arts (SNBA)).

 Autorius yra Lietuvos Dailininkų Sąjungos narys

Autorius yra Lietuvos Dailininkų Sąjungos narys

Autorius turi oficialų Meno Kūrėjo statusą, kurį suteikia Lietuvos Kultūros Ministerija

Autorius turi oficialų Meno Kūrėjo statusą, kurį suteikia Lietuvos Kultūros Ministerija

Autoriaus kūrinių yra muziejuose

Autoriaus kūrinių yra muziejuose