Kretos durys No. 14, Plakias

Technika: Tušas, akvarelė, popierius, 2016
Dydis: 70x40 cm
357,00 €
Su mokesčiais
Rekomenduoja laimingi klientai
Kainos siūlymas
Paprašyti daugiau kūrinio nuotraukų

Pristatymas

Lietuvoje paveikslus atveža kurjerių kompanija ir tai užtrunka 2-3 darbo dienas po išsiuntimo. Jeigu reikia paveikslo greičiau, susisiekite su mumis - rasime greitesnį sprendimą! Jeigu nenorite mokėti už siuntimą, paveikslus galite atsiimti mūsų galerijose Kaune arba Vilniuje.

Meno kūriniai yra vienetiniai, todėl būtinai prieš atvykdami pasiskambinkite ir įsitikinkite, kad jūsų užsakymas paruoštas.

Jeigu siunčiate paveikslą ne į Europos Sąjungą, Jūsų valstybė gali priskaičiuoti papildomą importo mokestį. Tokiu atveju, už importo mokesčio susimokėjimą yra atsakingas gavėjas.

Grąžinimas

Taip, paveikslus grąžinti galima! Mūsų pagrindinis tikslas - padėti surasti Jums tą vienintelį meno kūrinį, kuris tikrai patinka ir tinka - juk tai yra daiktas, kuris puoš namus ilgą laiką, o galiausiai bus perduodamas ir ateities kartoms.

Nors pagal įstatymą meno kūrinių grąžinti negalima (tam reikalingas pardavėjo sutikimas), nesijaudinkite - jei suabejojote praėjus ne daugiau negu 30 dienų nuo meno kūrinio įsigyjimo datos, susisiekite su mumis - priimsime kūrinį atgal ir grąžinsime pinigus arba pasiūlysime išsirinkti kitą iš mūsų meno platformos!

Autorius

Menininkas ir architektas Dalius Regelskis, kaip pats mėgsta prisistatyti, gimęs ir užaugęs Vilniuje, Architektų gatvėje, daugiau nei dvidešimt metų projektuoja privačius interjerus, keliauja ir piešia miestų architektūrą, taip pat jis – ilgametis Vilniaus dailės akademijos dėstytojas.

Jaunystėje, kai bromų vartai dar nebuvo rakinami, Dalius išlandžiojo kiekvieną kiemą, žinojo aibes „slaptų“ praėjimų ir galėjo kirsti senamiestį skersai išilgai, neidamas pagrindinėmis gatvėmis. Grafikos meno mokėsi pas Petrą Repšį taip vadinamame „Konarskyne“, dabartinėje Vilniaus J.Vienožinskio dailės mokykloje. Vėliau įstojo į Dailės akademiją, pasirinkdamas architektūros specialybę.

Daugelį vasarų kartu su žmona praleidžia Kretoje. Ši sala – jos architektūra, istorinis palikimas, kretiečiai ir jų kultūrinės tradicijos – tapo Daliaus įkvėpimo šaltiniu. Taip gimė grafikos darbų ciklas „Kretos durys“, kuriame persipynė unikalios šios salos senųjų miestų detalės bei vietinio graiko dvieiliai, sukurti specialiai kiekvienam šio ciklo darbui, sekant Kretoje vis dar gyva mantinadžių poetine tradicija.

Kita tema – Niujorkas. Tai buvo Daliaus naujų įspūdžių ir kūrybinių atradimų miestas. Darbuose užfiksuoti šio nemiegančio megapolio architektūros kontrastai, kurių jungiamuoju elementu tapo kelio ženklas ONE WAY.

Kaip pasakoja pats autorius: „ONE WAY – vienas kelias, viena kryptis, vienas būdas... Šiais amerikietiškais kelio ženklais nusėtas visas Niujorko miestas. Tačiau man tai ne vien kelio ženklas. Tai tarsi gyvenimo kelrodės simbolis, savo švaria, išgryninta, juodai–balta grafika pabrėžiantis, kad tarp gausybės kelių, takų bei klystkelių turi rasti SAVO KELIĄ.“