10 gražiausių M. K. Čiurlionio minčių apie meilę, gyvenimą ir muziką

M. K. Čiurlionis - visų laikų garsiausias lietuvių dailininkas ir kompozitorius, kurio darbai ne tik visiems puikiai žinomi, bet daug kam yra tapę ir įkvėpimo šaltiniu. Norime pasidalinti gražiausiomis menininko mintimis apie gyvenimą, muziką, kūrybą ir meilę:

1. "Meilė - tai akimirka, švystelėjanti visų saulių ir žvaigždžių visatos spindesiu."

2. "Kad būtum žmogus, argi būtinai reikia turėti ant kaktos prilipdytą ženklą, t. y. būti kurpium, inžinierium, kunigu ar muziku?"

3. "Kompozitorius kūrimo valandą turi turėti tik vieną mintį ir vieną troškimą. Jei nori parašyti gerą sonatą – paskęsk joje."

4. "Muzika – tai Dievo pasiuntinys, atsiųstas judinti švelniausias ir geriausias mūsų sielos stygas, raminti širdis, suvargusias gyvenimo rūpesčiuose, guiti iš jų melus, nedorybes, pavydus, neapykantas."

5. "Vienatvė yra mano didysis mokytojas ir bičiulis."

6. "Meilė - tai vieškelis į saulę, grįstas aštriais deimantais, kuriuo turi eiti basas."

7. "Senbernystė – baisus dalykas. Tiesiog gėdingas, kvailas, banalus, niekais paverstas gyvenimas. Jei savo visuomenei nori būti kilniu ir naudingu žmogumi, tai pirmiausia vesk (žinoma, ne tučtuojau)."

8. "Laikas – tai labai svarbi poema, tik man orkestro grojama. Kažkas man trukdo klausyti – nieko negirdžiu. O gaila, kompozicija eina vis toliau, galbūt netrukus pasibaigs. Tai, ko neišgirdai, – pražus. Ta kompozicija – tai gyvenimas, ir ji tik vieną kartą būna grojama."

9. "Bet reikia turėti šviesos su savimi, iš savęs, kad šviestum tamsybėse visiems ant kelio stovintiems, kad jie išvydę patys rastų šviesos savyje ir eitų savo keliu, kad nestovėtų tamsybėse."

10. "Norėčiau sudėti simfoniją iš bangų ošimo, iš šimtametės girios paslaptingos kalbos, iš žvaigždžių mirksėjimo, iš mūsų dainelių ir mano bekraščio ilgesio."

Užsiprenumeruokite galerijos naujienlaiškį!

 
Mes gerbiame Jūsų privatumą ir NIEKADA nesidaliname Jūsų adresu su kitais. Jūs bet kada galėsite atsisakyti naujienlaiškio ateityje.