Svečias

Technika: Aliejus - drobė
Dydis: 80x90 cm
Paruoštas kabinti ant sienos
Rekomenduoja laimingi klientai

Aprašymas

Paveikslas priskirtas rinktinių kūrinių kolekcijai "Meno kolekcionieriams"

Pristatymas

Lietuvoje paveikslus atveža kurjerių kompanija ir tai užtrunka 2-3 darbo dienas po išsiuntimo. Jeigu reikia paveikslo greičiau, susisiekite su mumis - rasime greitesnį sprendimą! Jeigu nenorite mokėti už siuntimą, paveikslus galite atsiimti mūsų galerijose Kaune arba Vilniuje.

Meno kūriniai yra vienetiniai, todėl būtinai prieš atvykdami pasiskambinkite ir įsitikinkite, kad jūsų užsakymas paruoštas.

Jeigu siunčiate paveikslą ne į Europos Sąjungą, Jūsų valstybė gali priskaičiuoti papildomą importo mokestį. Tokiu atveju, už importo mokesčio susimokėjimą yra atsakingas gavėjas.

Grąžinimas

Taip, paveikslus grąžinti galima! Mūsų pagrindinis tikslas - padėti surasti Jums tą vienintelį meno kūrinį, kuris tikrai patinka ir tinka - juk tai yra daiktas, kuris puoš namus ilgą laiką, o galiausiai bus perduodamas ir ateities kartoms.

Nors pagal įstatymą meno kūrinių grąžinti negalima (tam reikalingas pardavėjo sutikimas), nesijaudinkite - jei suabejojote praėjus ne daugiau negu 30 dienų nuo meno kūrinio įsigyjimo datos, susisiekite su mumis - priimsime kūrinį atgal ir grąžinsime pinigus arba pasiūlysime išsirinkti kitą iš mūsų meno platformos!

Kūrinys interjere
Mastelis:

1cm = 14,5cm

Pakeisti paveikslo dydį
Pakeisti kambarį
Įkelti savo kambarį
Pagalba
Autorius

Modesto Malinausko darbai - mėgstami Lietuvos žmonių. Savo kūrybinėje dirbtuvėje tapytojas, užtraukdamas mėgstamą pypkutę, pasineria į fantastinės tapybos stichiją. M. Malinausko paveikslai įdomūs savo kompozicijomis. Jis racionaliai konstruoja, naudoja daug mechanizmų elementų, primenančių steampunk stiliui būdingus mechaninius įrenginius, fantastines transporto priemones. Dailininkas savo paveiksluose vaizduoja daug smulkių detalių, kurios susipina į didesnius kompozicinius elementus ir visa tai apjungiama sapnų, fantazijų pasaulio motyvais. M. Malinausko kompozicijos sudėtingos, jose svarbus ne tik pagrindinis objektas, bet ir jį supanti aplinka, kurios sandara sudėtinga ir kupina fantastinių elementų.

Derindamas šiuolaikines technikas, siurrealistinius motyvus ir kurdamas impresionistinį šviesos ir spalvų žaismą, M. Malinauskas kuria paveikslus, nukeliančius į grožio ir fantazijų pasaulius. Estetikos paveiksluose poreikis tebėra aktualus ir šių dienų žmogui, ypač tam, kuris augo su pasakomis. Neribotas M. Malinausko vaizduotės pasaulis dovanoja žiūrovui galimybę pasinerti į svajonių ir sapnų plotmę, kurios spalvų jūroje iškyla pasakiški objektai ir pavidalai. M. Malinauskas savo darbuose naudoja apibrėžtą ir išgrynintą koloritą, kuris, kilęs iš mūsų regionui natūraliai būdingų spalvų derinių ir baltiškosios sampratos. Sąmoningai vengiama sintetinių spalvų, dominuoja subtilūs žemiški, rudeniški tonai. M. Malinausko paveikslai tviska purpuriniais Baltijos saulėlydžiais, santūriai gaubiasi rūko migla ar lietaus debesų pilkumu. Dailininko paveikslų koloritui būdingas spalvinis jautrumas, konceptualiai, prasmingai dėliojami šilti ir šalti pustoniai. Santūrų koloritą papildo abstraktumas kompozicijoje bei ekspresyvumas potėpyje. Menininko kūriniuose gausu impresionistinio virpėjimo, daikto transformacijos iki sudėtingo, kompleksiško objekto. Autoriaus kūriniai – tarsi sumaniai sukonstruotos pasakiškos dėlionės. Visi paveikslai yra techniškai apgalvoti ir išbaigti. M. Malinauskas kurdamas vadovaujasi profesinėmis tapybos amato žiniomis, ir kruopščiai apgalvotomis kompozicijomis. Išankstinis žinojimas, koks turėtų būti galutinis darbo rezultatas, kyla iš savito požiūrio. Šiam požiūriui susiformuoti padėjo aktyvus dalyvavimas tarptautinėse parodose. Matęs ir pažinęs tapybos meno įvairovę, M. Malinauskas susikūrė stabilų ir unikalų stilių. Dailininkas yra įvaldęs labai įvarius paveikslų formatus, nors dažniau renkasi dideles drobes. Jo santykis su pozityviu pasakų pasauliu nėra atsitiktinis, jis techniškai išpildo šią temą ir renkasi ją argumentuotai. Išskirtinis braižas bei konstruktyvus mąstymas ir sukuria M. Malinausko kūrybos vertę šiuolaikinės tautodailės kontekste.

Dailėtyrininkė
Gailė Markūnienė, 2020 m.

 Autorius yra Lietuvos Tautodailininkų Sąjungos narys

Autorius yra Lietuvos Tautodailininkų Sąjungos narys

Autorius turi oficialų Meno Kūrėjo statusą, kurį suteikia Lietuvos Kultūros Ministerija

Autorius turi oficialų Meno Kūrėjo statusą, kurį suteikia Lietuvos Kultūros Ministerija