Foto reportažas iš Viliaus Ksavero Slavinsko dirbtuvių

Neseniai prie galerijos prisijungė naujas dailininkas - Vilius Ksaveras Slavinskas, nepaprastai kūrybingas ir energingas menininkas. Ta proga užsukome į svečius, į jaukias dailininko dirbtuves Žaliakalnyje, kur turėjome progą ne tik pamatyti daugybę įdomių kūrinių, bet ir pabendrauti.

Apie savo darbus autorius pasakoja: “Savo ieškojimuose bandau suvokti supančio pasaulio paslaptį bei sukurti asmeninės patirties asociacijų viziją.  Pasitikiu žiūrovų asmeninėmis kūrinio suvokimo variacijomis, kurios pas kiekvieną, manau,  gali keistis nuolatinėje nuotaikų tėkmėje. Jei kūrinio paslapties nuojauta išlieka, vadinasi, galima vėl ir vėl įsitraukti į jos paieškas, teikiančias įvairius asmeninius kūrybinius pojūčius. Taip bandau pasidalinti kūrybos džiaugsmu, savotišku katarsiu su  žiūrovu, norinčiu pajusti autoriaus kūrybines improvizacijas.”

Tačiau, matyti paveikslus internete nėra tas pats kaip matyti gyvai, todėl kviečiame iki sausio galo apžiūrėti juos galerijoje Kaune (Vytauto pr. 60), kurioje yra eksponuojami dailininko kūriniai.

Jei visgi gyvai apžiūrėti nepavyktų, internete Viliaus Ksavero Slavinsko paveikslus galite apžiūrėti čia: https://www.paveikslai.lt/lt/516_vilius-ksaveras-slavinskas

O dabar kviečiame pasidairyti po autoriaus studiją - juk taip įdomu pažiūrėti ir suprasti kur ir kaip gimsta meno kūriniai.