5 būdai pagyvinti interjerą portretu

Kiekvienam paveikslui yra sava vieta, bet portretai turi kažką, ko neturi kiti. Žiūrėdami į portretą, nesvarbu seną ar naują, tapytą ar fotografuotą, matome žmogų. Gyvenimą. Portretas žadina fantaziją, pripildo kambarį nebylių istorijų, nejučiomis imame svarstyti, ką nutapyti subjektai jautė, mąstė, veikė, kaip susiklostė jų gyvenimai. Toliau skaitykite, kaip portretą eksponuoti namuose, kad šis pagyvintų interjerą:

1. Rinkite kolekciją

Nuolat dairydamiesi portretų, kurie turi kažką bendro – spalvų gamą, dydį, autorių, vaizduojamą subjektą, surinksite puikią kolekciją, kuri taps pagrindiniu kambario akcentu. Nuotraukoje matoma vieno autoriaus autoportretų kolekciją. Išdėstymais lygiais tarpais leidžia susitelkti į subtilius skirtumus tarp šių darbų.

2. Pusiau paslėpkite

Šiuo atveju labai netikėta, kad klasikinis portretas kyšo iš už malkų krūvos. Pamėginkite užkišti portretą už knygų krūvos arba indų eilės virtuvės lentynoje.

3. Gerai apšvieskite

Jeigu turite portretų seriją, nesvarbu, ar tai paveikslai, ar fotografijos, paryškinkite ją įrengdami apšvietimą. Nuotraukoje viršuje vietoje įprastų šviestuvų, naudojamų šiam reikalui, parinkti jūrinio stiliaus sieniniai šviestuvai.

4. Atremkite į sieną

Negalite apsispręsti, kur pakabinti portretą arba norite pasilikti galimybę bet kada pakeisti vietą? Pamirškite vinis ir plaktukus – į sieną lyg tarp kitko atremtas portretas atrodo daug žaviau. Jis gali stovėti atremtas į sieną ant grindų, ant židinio atbrailos arba ant lentynos. Jei šalia dar stovės krūvelė knygų ar vaza su gėlėmis, jis visiškai natūraliai įsilies į interjerą.

5. Rinkitės sielai artimo, garsaus žmogaus portretą

Pirmiausia tai turėtų būti žmogus, kuriuo žavitės, kuris jus įkvepia, nesvarbu, ar tai būtų Van Goghas ar Kate Moss. Šių laikų garsenybių nuotraukų galima įsigyti labai įvairiomis kainomis – nuo kelių eurų iki kelių tūkstančių už limituoto tiražo fotografiją. Svarbiausia, kad portretas perteiktų jums svarbią žinutę.