5 patarimai stilingai namų galerijai

Namų galerija – puikus ilgalaikis projektas, kuris jūsų namams suteiks individualumo, išskirtinumo ir įneš kūrybiškumo dvasios. Nesvarbu, ar savo meno kolekciją kaupsite daugybę metų, ar visus paveikslus įsigysite iškart, bet laikydamiesi šių paprastų patarimų, tikrai neprašausite. Skaitykite toliau ir sužinokite, ką reikėtų turėti galvoje, ruošiantis įsirengti gražią galerijos sieną savo namuose.

1. Kad būtų įdomiau, derinkite įvairias technikas

Kaip matote nuotraukoje viršuje, derindami piešinius, tapybą, fotografiją ir printus sukursite akį traukiantį tekstūrų, spalvų ir formų derinį. Namų galerija – puikus būdas atskleisti savo charakterį ir suteikti namams individualumo. Nebijokite įkomponuoti ir savo darbelio ar blusų turgaus radinių. Tokia galerija tikrai nebus nuobodi.

2. Iš pradžių ieškokite didelio...

Paprastai rekomenduojama pradėti nuo paveikslo, kuris bus dėmesio centras. Tai turėtų būti didžiausias ir labiausiai akį traukiantis darbas. Būtent į jį žvilgsnis kryps pirmiausiai, todėl kiti mažesni darbeliai natūraliai išsibarstys aplink.

Didelio ir ryškaus Gia Ram darbo tiesiog neįmanoma nepastebėti

3. Apjunkite per spalvas ir formas

Išsirinkite 2-3 tarpusavyje derančių spalvų paletę. Tai padės apjungti visus darbus į visumą. Jeigu prie šios paletės derės jūsų baldai ar interjero akcentai – juo geriau. Juodai balti paveikslai dera prie visko.

4. Naudokite panašius rėmus

Rinkdamiesi rėmus atkreipkite dėmesį, kad jie būtų tos pačios spalvos arba faktūros. Tai irgi suteiks vienovės įspūdį.

5. Pirma nusipieškite savo sieną ant popieriaus

Pirmiausia paveikslus bus lengviau sukomponuoti popieriuje. Kai jau turėsite apytikslį planą, siūlome išsikarpyti kiekvieno paveikslo dydžio popieriaus lapus ir prilipinti juos prie sienos toje vietoje, kur ruošiatės kabinti darbus. Taip įsitikinsite, ar kompozicija jums tikrai patinka. Jeigu viskas atrodo puikiai, nenuklijavę šių trafaretų galite į sieną reikiamose vietose įkalti vinutes ar kabliukus.