Kaip išsirinkti paveikslą?

Paveikslai.lt galerijoje talpiname kelis tūkstančius originalių, įvairių menininkų paveikslų, todėl galime garantuoti, kad kiekvienas ras kažką artimo sau, bet, reikia pripažinti, kartais tobulo paveikslo paieškos gali virsti ilgomis valandomis rinkimosi ir... matavimo. Žinoma, už ilgą darbą visada atlyginama – nuostabus meno kūrinys džiugins visą gyvenimą.

Visgi, turint galvoje kelis dalykus, paveikslo paieška vyks greičiau ir efektyviau. Skaitykite mūsų pararimus!

1. Kokie jūsų namai?

Pagalvokite, kokią nuotaiką norite sukurti namuose. Ar siekiate ramybės ir renkatės pastelines, žemės spalvas, ar norite įnešti dramos ryškiu akcentu? Galbūt erdvėms, kuriose norite atsipalaiduoti geriau tiks ramybę ir harmoniją spinduliuojantys darbai, o svetainėje, kur priimate svečius, geriau kabinti ryškų paveikslą, kurį pamatę visi sakys: „Oho!“

Nepamirškite, kad ramybę skleidžia gaivūs melsvi ir žalsvi tonai, o ryškumo įnešą raudoni, rožiniai ir oranžiniai.

Taip pat išmėginkite mūsų galerijos erdvės filtrą, kuris atrinks paveikslus pagal pasirinktą kambarį.

irena kurklietienė kalva paveikslas

Gaivių spalvų Irenos Kurklietienės darbas puikiai tiks ramiam miegamajam.

2. Koks jūsų stilius?

Kaip apibūdintumėte savo stilių? Ar jums labiau patinka klasikiniai, harmoningi spalvų deriniai, ar mieliau derinate ryškias spalvas? Kaip ir su mada, jūsų skonis atspindi asmenybę ir sienos čia jokia išimtis.

Hyperrealistinis Gintaro Zubrio paveikslas.

3. Kokią erdvę norite užpildyti?

Ar turite didelę, aukštą, baltą sieną, ar tik nedidelę lentynėlę, ant kurios norėtumėte pastatyti mažą paveiksliuką? Paveikslai.lt galerijoje rasite paveikslų nuo 3m iki 10 cm, tad siūlome naudotis dydžio filtrais, kad susiaurintumėte paiešką.

Genutės Burbaitės paveikslėliui net nereikia sienos - jį galima pastatyti ant lentynėlės.

4. Su kuo gyvenate?

Net jei jūs paveikslą dievinate, būtų gerai, kad jis patiktų ir jūsų partneriui. Psichologai teigia, kad menas suartina žmones ir intelektualiniu ir emociniu pagrindu ir padeda kurti gilesnį ryšį. Rinkitės kartu!

Romantiškas Rolanos Čečkauskaitės paveikslas

5. Kas jums patinka?

Tiesą sakant, tai ir yra svarbiausia. Pamatot paveikslą, įsimylit ir visos logiškos priežastys lekia pro langą. Beveik 10 metų pardavinėdami paveikslus matėme, kaip klientai nešė į mažyčius, jaukius namus paveikslus, kurie vos tilpo pro duris, dėl kurių kartais reikėdavo atsisakyti baldo, kaip kiti surinkdavo tokio dydžio kolekcijas, kad namie visiems neužtekdavo sienų, todėl ekspozicija nuolat keisdavosi kaip tikroje galerijoje. Pasikliaukite nuojauta! 

Milžiniškas paveikslas nedidelėje erdvėje tampa pagrindiniu akcentu.