Ryto pasveikinimas

Technika: Aliejus, drobė, 2012
Dydis: 100x100 cm
5 415,00 €

Mokėkite iš karto, arba 4 įmokas po 1 353,75 €

Su mokesčiais
Rekomenduoja laimingi klientai
Kainos siūlymas
Paprašyti daugiau kūrinio nuotraukų

Aprašymas

Tai darbas, kuris sužadina autoriui smagius prisiminimus iš Trakų plenero, kurio metu paveikslas ir nutapytas. ,,Ryto pasveikinimas” - pavadinimas, gimęs iš kūrinio kompozicijos, kurioje matomas ir jaučiamas šėlsmas, prabudimas, energijos šuolis. Su šia iš darbo sklindančia energija susijusi, žinoma, ir tuo metu buvusi menininko nuotaika. Kol darbas dar buvo tapomas, pleneras artėjo prie pabaigos, ,,o aš tapau, o aš nespėju!’’ - autorius prisimena. Taip paveikslas įgijo pozityvios įtampos, skubėjimo ir energijos sprogimo nuotaiką.

Pristatymas

Lietuvoje paveikslus atveža kurjerių kompanija ir tai užtrunka 2-3 darbo dienas po išsiuntimo. Jeigu reikia paveikslo greičiau, susisiekite su mumis - rasime greitesnį sprendimą! Jeigu nenorite mokėti už siuntimą, paveikslus galite atsiimti mūsų galerijose Kaune arba Vilniuje.

Meno kūriniai yra vienetiniai, todėl būtinai prieš atvykdami pasiskambinkite ir įsitikinkite, kad jūsų užsakymas paruoštas.

Jeigu siunčiate paveikslą ne į Europos Sąjungą, Jūsų valstybė gali priskaičiuoti papildomą importo mokestį. Tokiu atveju, už importo mokesčio susimokėjimą yra atsakingas gavėjas.

Grąžinimas

Taip, paveikslus grąžinti galima! Mūsų pagrindinis tikslas - padėti surasti Jums tą vienintelį meno kūrinį, kuris tikrai patinka ir tinka - juk tai yra daiktas, kuris puoš namus ilgą laiką, o galiausiai bus perduodamas ir ateities kartoms.

Nors pagal įstatymą meno kūrinių grąžinti negalima (tam reikalingas pardavėjo sutikimas), nesijaudinkite - jei suabejojote praėjus ne daugiau negu 30 dienų nuo meno kūrinio įsigyjimo datos, susisiekite su mumis - priimsime kūrinį atgal ir grąžinsime pinigus arba pasiūlysime išsirinkti kitą iš mūsų meno platformos!

Kūrinys interjere
Mastelis:

1cm = 14,5cm

Pakeisti paveikslo dydį
Pakeisti kambarį
Įkelti savo kambarį
Pagalba
Autorius

Ramūno Dagio kūrybinis kelias tęsiasi jau daugiau nei trisdešimt metų. Per visą tą laikotarpį kūryba praėjo daug etapų. Palaipsniui, nežymiai kisdama subrendo, atrado savitą braižą, skiriantį nuo kitų menininkų. Tačiau visuomet išliko balansuojanti tarp realistinio meno ir abstrakcijos.

Tapyba Ramūnui tarsi muzikavimas, kai teptukas jo rankose virsta muzikiniu instrumentu, kuriančiu drobėje melodingą muziką, tik jau ne natomis, o spalva. Tapydamas mėgaujasi linijų ir dėmių kompozicijomis, ieško šviesos, erdvės, pojūčio sintezės. Atspindi šviesą teikiančių spalvų kalbą. Energingi ir eksperimentiniai potėpiai įkvepia darbams gyvybės, jie spinduliuoja vidinę šviesą, ieškojimus, dinamiką.

Paveikslams būdingas vaizdo keliaplaniškumas. Vibruojančios spalvinės dėmės nepataikauja žiūrovui, priešingai - atveria savitą kūrinio suvokimo būdą. Ramūnas tapydamas nemeluoja pats sau, darbuose perteikia akimirkos įspūdžius, tai, ką tikrai pats „išjaučia“, subrandina ir „išspinduliuoja“ per savąją jausminę spalvinę prizmę.

Darbuose gausu daugiaprasmių objektų, kurie savotiškai transformuoja, iškraipo tikrovę, suteikiant jai originalumo, kitoniškumo. Linijų ir dėmių kompozicijose bei organiškose formose slypi pati paveikslo prasmė, netikėtumas. Suteikiama galimybė kitiems ir pačiam sau ieškoti ir atrasti tapytų objektų reikšmes, iš naujo perskaityti užkoduotas sąvokas, idėjas.

Menininko tapyba ekspresyvi. Per plačią spalvų gamą atskleidžiami potyriai, subtilios išgyventos būsenos, nuojautos, vidinė harmonija, o kartais ir pačiam visai netikėti emociniai proveržiai. Atvira spalva ir ekspresyvūs brūkšniai darbuose padeda pagrindinį emocinį akcentą, daro juos ne nuobodžius. Tokia pasirinkta vaizdų abstrahavimo forma suteikia dar didesnę laisvę menininko emocijų proveržiui.

Menotyrininkė Vaida Tvarkutė

 Autorius yra Lietuvos Dailininkų Sąjungos narys

Autorius yra Lietuvos Dailininkų Sąjungos narys